Blogia
La Pobla Llarga 2007-2011

300 i 75 anys ....

300 i 75 anys ....

Ahir era 25 d'Abril i es complien 300 de la desfeta d'Almansa. 300 anys des de que els valencians, per ficar-se de costat de qui havia promès que respectaria els seus drets i caure derrotats , perderen els seus furs "... Por justo derecho de conquista", o el que vol dir el mateix " ... per que hi dic jo!". Tres cents anys després esperem que aquest no continue sent l'estil del nostre Ajuntament.

A més, aquest 2.007 , també és l'aniversari de les Normes de Castelló, normes ortogràfiques per les que ens regim i que varen marcar un abans i un després. Des d'aquell 1932 les normes es popularitzaren ràpidament i han segut emprades per la majoria de publicacions.

Aquests dos aniversaris son molt importants per al valencians, un ens afecta negativament i altre molt positivament. Un Ajuntament normal hauria de commemorar aquestes dates, donar-li importància i difusió.

El nostre Ajuntament no és normal, però tenim l'oportunitat de recuperar-nos parcialment d'aquella desfeta de fa tres cents anys en que es va perdre una batalla, però no la lluita que continua.

2 comentarios

Vicent Dasí -

Jo sí que recorde una fira del llibre que coincidia més o menys amb eixes dades, amb l'actuació de "Al Tall". De totes maneres és cert que han estat prou discretes i a mi em pareix encertat. Ara bè, en cap d'elles es complien 300, ni 250, ni res tan simbòlic com en aquesta ocasió. Era i és una ocasió molt especial.
D'altra banda no considere que les idees vagen en contra de res, són i han de ser lliures, respectades i si és el cas rebatudes des de la discrepància però amb la tolerància necessària per a entendre que la diversitat és part de la mateixa essència humana.

eL jUstiCieRo -

sincerament, no sé de qué es queixeu.. durant 22 anys, les forces d'esquerres heu estat alternanse en el poder a la pobla llarga.. i no recorde ningún acte "festiu" un 25 d'abril.. per altra banda, com a valencià em pareix molt be que es celebre una data tan important per al nostre poble, però no desde una visió que va encontra de la constitució i dels nostres estatuts com és la exaltació dels paissos catalans, que sols fa que crear divisió i malestar en la nostra societat.
Bon dia.